Zoeken
Sluit dit zoekvak.Frion

‘Frion verhoogt brandveiligheid van eigen vastgoed dankzij een beleid dat is opgesteld samen met een brandveiligheidsmanager’

Waarom een brandveiligheidsmanager?

Voor Frion geldt dat het voorkomen van brand belangrijker is dan alleen voldoen aan de wettelijke normen. Het hebben van een brandmeldinstallatie in elk gebouw is een goed begin, maar ook het blijven oefenen van bijvoorbeeld ontruimingen is hier onderdeel van. “De brandveiligheid moet immers goed geregeld zijn voor cliënten en collega’s”, stelt Ronny Brok, die als adviseur Vastgoed en ICT verantwoordelijk is voor de brandveiligheid bij Frion.

Over de samenwerking

Zorginstelling Frion heeft de afgelopen jaren stevig ingezet op een brandveiligheidsbeleid, waarvan momenteel de resultaten zichtbaar worden. De zorginstelling geeft het thema ‘veiligheid’ een hoge prioriteit en daar valt Brandveiligheid vanzelfsprekend ook onder. Het voldoen aan de norm is één, maar het kan altijd beter, zo is hun opvatting. Frion en Brafon Brandveiligheidsmanagement werken dan ook samen om continu de brandveiligheid te verhogen.

Eind 2015 sloegen Frion en Brafon, na een kennismaking op één van de Brafon seminars, de handen ineen om de brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen. Samen is er een integraal ‘masterplan’ over brandveiligheid opgesteld. De organisatie werkte hierbij intensief samen met een brandveiligheidsmanager van Brafon. Deze brandveiligheidsmanager, die enkele volle dagen per jaar op locatie aanwezig is, neemt op initiatief van Frion de voortrekkersrol en wordt betrokken bij de implementatie van het masterplan. Ook wordt hij in de toekomst betrokken bij nieuwbouwplannen.

Ben jij ons volgende succesverhaal?

Neem contact met ons op!