Zoeken
Sluit dit zoekvak.Koraal

De brandveiligheidsmanager van Brafon ontzorgt en ontlast ons enorm

SITTARD / ARNHEM – Met ruim 200 adressen kent het vastgoedbestand van zorginstelling Stichting Koraal een grote omvang. Het brandveilig maken en houden van al deze locaties is een enorme klus. Enkele jaren geleden is er gestart met een masterplan brandveiligheid en sinds enkele maanden is dit plan, dat samen met Brafon is opgesteld, realiteit. “Het is prettig om iemand in huis te hebben die de kennis én de tijd heeft om hier serieus mee bezig te zijn.”

Medio 2015 kwam Koraal in contact met Brafon Brandveiligheidsmanagement. “We hebben een open uitvraag gedaan om hulp te krijgen bij het brandveilig maken van ons adressenbestand”, zegt teamleider Onderhoud en Vastgoed Remco van Bergen. Brafon was één van de inschrijvende partijen zo kwam het contact met de Brabantse- en Limburgse zorginstelling tot stand. Het voorgelegde plan van aanpak van Brafon sprak namelijk erg aan. 

De brandveiligheidsmanager als voorzitter van het team

“Samen met Brafon is er een brandveiligheidsbeleid opgesteld en dat toetsen we nu ook in de praktijk. Bijna wekelijks is er namens Brafon een brandveiligheidsmanager bij ons op locatie. Dat is fijn, want de afstand is daardoor klein en je kan even bij elkaar binnenlopen als je iets wil weten. Elke maand hebben we een bijeenkomst met ons brandveiligheidsteam waarvan het voorzitterschap van Brafon is overgegaan naar een eigen medewerker (met organisatorische brandveiligheid in het takenpakket). De nadruk ligt niet meer op de aanpassingen van het vastgoed, maar in de inbedding van brandveiligheid binnen Koraal. De brandveiligheidsmanager van Brafon is hierbij aangesloten, hij stuurt de aanpassingen in de gebouwen aan en het onderhoud van deze voorzieningen.” 

De brandveiligheidsmanager kan zich op één onderwerp focussen

Van Bergen is zeer tevreden met de brandveiligheidsmanager. “Het is prettig om iemand te hebben rondlopen die de kennis en de tijd heeft om zich met brandveiligheid bezig te houden. Er lopen altijd wel honderd andere dingen waar je druk mee bent, waardoor we zelf niet altijd de tijd hadden om ons volledig op de brandveiligheid te richten. Daar heeft onze brandveiligheidsmanager geen last van. Hij ontzorgt en ontlast ons wat dat betreft enorm.”

Ben jij ons volgende succesverhaal?

Neem contact met ons op!