Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Organisatorisch: Ontruimingsplattegrond

Essentieel ontruimingsplan voor uw locatie

Volgens de huidige wetgeving, waaronder het Bouwbesluit 2012 en de Arbowetgeving, is het opstellen van een ontruimingsplan een vereiste zodra uw pand is uitgerust met een brandmeldinstallatie. Dit cruciale document wordt niet alleen beoordeeld door het bevoegd gezag maar kan ook onder de loep worden genomen door de Arbeidsinspectie of een arbodienst. 

Integratie van een ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplan omvat per definitie de veiligheidsplattegronden voor elke bouwlaag, die alle relevante veiligheidsinformatie bevatten. Brafon Brandveiligheidsmanagement kan u ondersteunen bij het ontwikkelen van zowel uw ontruimingsplan als de bijbehorende veiligheidsplattegronden. 

Verschil tussen veiligheidsplattegrond en ontruimingsplan

Volgens de NEN 8112 moeten veiligheidsplattegronden alle veiligheidsinformatie bevatten en zijn ze een verplicht onderdeel van het ontruimingsplan. De ontruimingsplattegrond, die afgeleid is van de veiligheidsplattegrond, toont de vluchtroutes en de locaties van veiligheidsmiddelen en wordt zichtbaar opgehangen in het pand om de brandveiligheid te bevorderen. 

Wanneer is een ontruimingsplan of ontruimingsplattegrond verplicht?

Niet elk pand is verplicht een ontruimingsplan te hebben; dit hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van het bedrijf, het aantal bouwlagen, de aanwezigheid van een BHV-organisatie en het aantal vestigingen. 

Professionele ondersteuning

Brafon Brandveiligheidsmanagement biedt deskundige hulp bij het opstellen van uw ontruimingsplattegronden op A3-formaat, inclusief advies over de plaatsing en het vereiste aantal. De plattegronden kunnen in kliklijsten worden geplaatst voor gemakkelijke toegang tijdens noodsituaties. Naast het ontruimingsplan biedt Brafon een breed scala aan brandveiligheidsconsultancydiensten, zoals het opstellen van een Programma van Eisen (PvE). 

Informatie en offerte

Voor meer details of een gepersonaliseerde offerte over het opstellen van een ontruimingsplan, kunt u contact met ons opnemen. Hij is uw expert in brandveiligheid en voorziet u graag van de nodige informatie en ondersteuning. 

klanten
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
jaar bestaan
0 +
Wij zijn Brafon

Brafon is dé integrale partner in brandveiligheid. Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN