Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Brandveiligheidsmanagement

Ondersteuning bij Gelijkwaardigheidsrapportage volgens Bouwbesluit

Het Bouwbesluit 2012 stelt prestatie-eisen voor brandcompartimentering, waarvan met een gelijkwaardigheidsrapportage gemotiveerd kan worden afgeweken. Dit vereist een zorgvuldig proces, waarbij de alternatieve oplossingen dezelfde veiligheid moeten bieden als de oorspronkelijke eisen. Brafon Brandveiligheidsmanagement staat klaar om u door dit proces te begeleiden en een gelijkwaardigheidsrapportage op te stellen die aan alle publiekrechtelijke eisen voldoet. 

Proces voor Gelijkwaardigheidsrapportage

Onze aanpak voor het opstellen van een gelijkwaardigheidsrapportage omvat de volgende stappen: 

  • Overleg met Brandweer: Eerst wordt in overleg met de brandweer gezocht naar een passende oplossingsrichting. Deze wordt vervolgens in het rapport verwerkt en ter goedkeuring aan het bevoegd gezag voorgelegd. 
  • Vaststellen van Vuurbelasting: Een schatting wordt gemaakt van zowel de constante als de variabele vuurbelasting binnen het gebouw. 
  • Rapportagesamenstelling: Alle bevindingen en overeenkomsten worden verwerkt in een gedetailleerde rapportage, waaruit blijkt dat het gebouw voldoet aan de functionele eisen van het Bouwbesluit, ondanks de afwijkingen. 

Advies en Offerte voor Gelijkwaardigheidsoplossingen

Voor meer informatie over gelijkwaardigheidsoplossingen of voor een gerichte offerte, kunt u contact opnemen met ons. Met de expertise van Brafon kunt u rekenen op een gedegen rapportage die voldoet aan alle vereisten en goedkeuringen. 

Bedrijven geholpen
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
Oplossingen
0
Wij zijn Brafon

Brafon is dé integrale partner in brandveiligheid. Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN