Search
Close this search box.
organisatorisch

Verhoog het veiligheidsbewustzijn met een gedegen veiligheidsrondgang

Een veilige werkomgeving is essentieel voor het welzijn van uw medewerkers. Vooral voor BHV’ers en ontruimers is het belangrijk dat ze niet alleen vertrouwd zijn met de locatie, maar zich er ook veilig voelen. Kennen zij de werking van de brandmeldinstallatie? Zijn zij zich bewust van de risico’s in het pand? En welke onveiligheidsgevoelens zijn gegrond? 

Impact van onveiligheidsgevoelens

Onzekerheid over veiligheid kan leiden tot hoger ziekteverzuim en verminderde motivatie. Door een op maat gemaakte veiligheidsrondgang kunt u de veiligheidsbewustwording bij uw personeel verhogen. Tijdens deze rondgang wordt niet alleen aandacht besteed aan de acties tijdens incidenten, maar ook aan alledaagse handelingen zoals het correct gebruik van deuren en de brandmeldinstallatie. 

Focus op organisatorische maatregelen

De rondgang is een kans om gevoelens van onveiligheid aan te pakken door middel van duidelijke uitleg over de genomen bouwkundige, installatietechnische en vooral organisatorische maatregelen. Het is een interactieve ervaring die medewerkers stimuleert om veiligheid vanuit een ander perspectief te zien en elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. 

Interactieve aanpak voor veiligheid

De veiligheidsrondgang is bedoeld om medewerkers actief te betrekken en hen te leren om veiligheidsrisico’s te herkennen en te verminderen. Dit versterkt niet alleen de veiligheidscultuur binnen uw organisatie, maar zorgt ook voor een meer betrokken en alert personeel. 

Vraag een persoonlijke offerte aan

Voor meer informatie of een offerte op maat voor een veiligheidsrondgang, kunt u contact met ons opnemen. Hij biedt uitgebreide ondersteuning en zal u voorzien van alle benodigde informatie om een succesvolle rondgang te organiseren. 

Wij zijn Brafon

Brafon is dé integrale partner in brandveiligheid. Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN