Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Organisatorisch

Inzet van een Strategisch Hoofd BHV

Het inrichten van een goede BHV-organisatie maakt onderdeel uit van het volledige brandveiligheidsproces. Dit proces is een complex en relatief langdurend traject. Om dit proces zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen is de aanstelling van een Strategisch Hoofd BHV binnen uw organisatie van groot belang.

Deze persoon is de spil in het gehele proces rondom de organisatorische kant van brandveiligheid. Hij/zij is uw centrale contactpersoon en zorgt ervoor dat de processen efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Deze persoon stelt het BHV-beleidsplan op en rolt deze uit in de organisatie. Brafon kan u ontzorgen door de rol van Strategisch Hoofd BHV voor u in te vullen en uit te voeren.

Rol van een Strategisch Hoofd BHV is cruciaal

Een goed doordacht BHV-beleid zorgt voor structuur, uniformiteit, continuïteit, veiligheid en vooral ook voor financiële beheersbaarheid binnen uw organisatie. De rol van het Strategisch Hoofd BHV is hierin dan ook cruciaal. Het Strategisch Hoofd BHV zorgt ervoor dat alle mensen, middelen, financiën en belangen van verschillende partijen op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. Deze persoon verzorgt de taken ten behoeve van de implementatie van uw BHV-Beleidsplan en stimuleert medewerkers om hun rol op te pakken.

Volledig ontzorgen

Als spil rond het BHV-beleid is een Strategisch Hoofd BHV, naast het opstellen van het beleidsplan, ook betrokken bij de manier het uitvoeren van dit beleid. Brafon kan, indien noodzakelijk en gewenst, een Strategisch Hoofd BHV op uw locatie de werkzaamheden uitvoeren. Deze medewerker onderhoudt contacten met externe hulpdiensten, zet BHV-opleidingen en trainingen op en richt de BHV-administratie voor u in. Kortom; u wordt volledig ontzorgd op het gebied van BHV, terwijl u zich volledig op uw eigen werkzaamheden kunt richten.

Brafon kan een maatwerk investeringsvoorstel afgeven, zodat exact voor u inzichtelijk wordt welke kosten aan implementatie, opleiding en oefeningen verbonden zijn voor zowel het implementatiejaar (achterstallig onderhoud) als de vervolgjaren. Zo beschikt u over financiële voorspelbaarheid, een BHV-organisatie die is ingericht op de juiste risico’s en kunnen de normale processen binnen uw organisatie gewoon doorgang vinden.

Stem uw beleid af op andere vraagstukken

Het inschakelen van een Strategisch Hoofd BHV van Brafon heeft meerdere voordelen. Het is essentieel dat de organisatorische (brand)veiligheid, waar BHV onder valt, wordt afgestemd op de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen die aanwezig zijn in de gebouwen waarbinnen uw BHV-organisatie actief is. Vraagstukken ten behoeve van Bouwkundige en Installatietechnische brandveiligheid kunnen snel uitgezet en opgepakt worden.

Meer informatie of offerte ontvangen?

Wilt u meer informatie of een concrete offerte ontvangen met de mogelijkheden? Neem dan contact op met Twan Lenders. Hij kan u verder helpen met alle informatie over een Strategisch Hoofd BHV.

Wij zijn Brafon

Brafon is dé integrale partner in brandveiligheid. Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN