Search
Close this search box.
Organisatorisch

Noodzakelijke veiligheidsplattegronden voor uw ontruimingsplan

Conform het Bouwbesluit 2012 en de Arbowetgeving is het opstellen van een ontruimingsplan een wettelijke verplichting wanneer uw pand voorzien is van een brandmeldinstallatie. Een kritisch onderdeel van dit plan zijn de veiligheidsplattegronden, die niet alleen worden geëvalueerd door het bevoegd gezag, maar ook door instanties zoals de Arbeidsinspectie of arbodiensten. 

Inhoud van veiligheidsplattegronden

Deze plattegronden tonen een gedetailleerde weergave van uw gebouw met daarop alle relevante veiligheidsvoorzieningen, zoals brandblussers, brandslanghaspels en EHBO-materialen. De tekeningen voldoen aan de NEN1414-norm en verhogen het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie. 

Verschillen tussen veiligheids- en ontruimingsplattegronden

Volgens de NEN8112:2017 norm is er een onderscheid tussen veiligheids- en ontruimingsplattegronden. De veiligheidsplattegrond omvat alle veiligheidsinformatie, terwijl de ontruimingsplattegrond zich specifiek richt op de routes en procedures bij een evacuatie. Brafon Brandveiligheidsmanagement biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van beide soorten plattegronden, afgestemd op uw specifieke situatie. 

Advies en offerte voor veiligheidsplattegronden

Voor gedetailleerde informatie of een offerte op maat voor het opstellen van veiligheidsplattegronden, kunt u contact met ons opnemen. Hij staat klaar om u te voorzien van alle benodigde expertise en begeleiding voor het vervaardigen van uw ontruimings- en veiligheidsplattegronden. 

klanten
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
jaar bestaan
0 +
Wij zijn Brafon

Brafon is dé integrale partner in brandveiligheid. Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN