Zoek
Sluit dit zoekvak.Iriszorg

Inzetten op een integrale brandveiligheidsaanpak. Dat doet IrisZorg de komende maanden en jaren met medewerking van Brafon Brandveiligheidsmanagement.

De zorginstelling kwam erachter dat er veel komt kijken om de organisatie op een goede manier op brandveiligheid in te richten. Brafon biedt nu op meerdere manieren ondersteuning om een integrale brandveiligheidsaanpak te realiseren.

Over de samenwerking?
bhv

IrisZorg telt meer dan veertig locaties. Na een interne reorganisatie kreeg Jan de Grip, ARBO-adviseur bij IrisZorg, de portefeuille ‘Brandveiligheid’ in zijn pakket er bij. “Dat was iets dat we er ‘even’ bij moesten doen. Even, omdat we dachten dat alles wel goed geregeld was. Er kwam echter toch wel wat meer bij kijken dan alleen een goede BHV-organisatie neerzetten”, zegt hij nu dan ook.

Onze aanpak

IrisZorg kwam in 2015 in contact met zusterbedrijf Tesmo. Jaarlijks werden verschillende BHV-Basis en Herhalingstrainingen verzorgd. “De ervaringen waren positief en dus wilden we het groter aanpakken. Met meer dan veertig locaties moet het kennisniveau van onze medewerkers overal goed zijn en dat nu nog niet het geval”, zegt De Grip. IrisZorg verzorgde samen met Tesmo ontruimingsoefeningen en ook werd er geoefend met BHV-tabletop.

Nadat IrisZorg bekend werd met de integrale brandveiligheidsaanpak van Brafon, kwamen er echter meerdere tekortkomingen aan het licht op verschillende locaties. “We hadden de organisatorische kant inmiddels wel aardig op orde, maar de bouwkundige en installatietechnische (de BIO-matrix) kant was onvoldoende. De tekortkomingen bleken behoorlijk omvangrijk en complex; dat was iets wat wij niet zelf konden oplossen, omdat de daarvoor benodigde expertise binnen IrisZorg ontbreekt.”

Ben jij ons volgende succesverhaal?

Neem contact met ons op!