Zoek
Sluit dit zoekvak.NEN 2535 - Brandveiligeheid van gebouwen

De NEN 2535-norm is de leidraad in Nederland voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van brandmeldinstallaties. Deze norm speelt een cruciale rol voor de veiligheid binnen gebouwen. Elk gebouw moet voorzien zijn van de nen 2535 norm. Niet omdat we zien dat het beter kan, sterker nog: Het moet beter!

Wat is NEN 2535?

NEN 2535 is de norm in Nederland. Deze stelt eisen voor ontwerp, installatie en onderhoud van brandmeldinstallaties. Het zorgt voor gelijke veiligheid en snelle branddetectie. Dit is essentieel voor het beschermen van mensen en eigendommen. Volgen van deze norm zorgt voor een betrouwbare veiligheidsinfrastructuur.

Deze norm richt zich op uniforme brandveiligheid. Het biedt heldere regels voor het plaatsen van brandmelders. Zo wordt vroege detectie en snelle actie mogelijk. Eigenaren en beheerders weten dat hun systemen goed werken bij brand door deze norm.

Zo maken wij Nederland écht brandveilig:

Brandveiligheids
management

Het management van je brandveiligheid is complex. Wij helpen jou écht brandveilig maken.

Consultancy

Een bedrijf écht brandveilig maken kan lastig zijn in je eentje. Wij helpen 

BHV-beleidsplan

Goed beleid begint met een goed plan. Dat plan maken wij met jou!

Implementatie

Van de theorie naar de praktijk. Je bent met ons zeker van een aanpak die werkt!

Ontruimingsplan

In geval van nood wil je terug kunnen pakken op een goed plan. Daar gaan we voor!

BHV alarmering

Bij het uitbreken van een noodsituatie wil je een plan hebben. Dat plan maken we!

Toepassing van de norm nen 2535

De NEN 2535-norm is van toepassing op vrijwel alle typen gebouwen, van kantoren en scholen tot zorginstellingen en woongebouwen. Het zorgt ervoor dat installaties op een gestandaardiseerde manier worden ontworpen, geïnstalleerd en onderhouden. Dit verhoogt de brandveiligheid voor iedereen.

  • Systeemontwerp: Gedetailleerde voorschriften voor het ontwerp van brandmeldinstallaties, inclusief de keuze en plaatsing van detectoren en handmelders.
  • Installatie: Richtlijnen voor de correcte installatie van componenten om de betrouwbaarheid en effectiviteit van het systeem te waarborgen.
  • Onderhoud: Voorschriften voor regelmatig onderhoud en inspectie van de installatie om een constante werking te garanderen.
  • Documentatie: Eisen aan de documentatie die bij het systeem wordt geleverd, inclusief installatie- en onderhoudsvoorschriften.

Impact op Brandveiligheid

De naleving van NEN 2535 heeft een directe impact op de brandveiligheid binnen gebouwen. Het zorgt voor een systematische benadering van branddetectie, wat essentieel is voor de bescherming van levens en eigendommen. Door het implementeren van een brandmeldinstallatie volgens deze norm, kunnen organisaties niet alleen voldoen aan wettelijke vereisten, maar ook de veiligheid van hun medewerkers, bezoekers en bewoners significant verbeteren.

Bedrijven geholpen
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
Oplossingen
0

Wij zijn Brafon

Brafon, de integrale partner in brandveiligheid.

Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN