Zoek
Sluit dit zoekvak.
Brandveiligheidsmanagement

Ontwikkeling van een gedetailleerd Brandveiligheidsconcept voor elke locatie

Een uitgewerkt brandveiligheidsconcept is cruciaal wanneer het huidige bouwkundige en vergunde brandveiligheidsontwerp niet aan de huidige of optimale eisen voldoet, of als het niet de meest (kosten)efficiënte en veilige oplossing biedt. Dit is echter niet noodzakelijk als uw bestaande ontwerp al is vergund en voldoet aan alle eisen; in dat geval kunnen eventuele gebreken simpelweg worden hersteld. 

De Essentie van een Brandveiligheidsconcept

Het brandveiligheidsconcept is een uitvoerig adviesrapport dat de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten van brandveiligheid optimaliseert. Het concept wordt ontwikkeld in lijn met de relevante onderdelen van het Bouwbesluit 2012 en de voorschriften uit het beleidsplan brandveiligheid, inclusief de RI&E. Dit rapport biedt een heldere, overzichtelijke beschrijving en uitleg van de implementatie van deze eisen. Indien een RI&E ontbreekt, worden met de opdrachtgever aanvullende maatregelen of voorzieningen bepaald, waarbij de RI&E de leidraad vormt om risico’s te mitigeren. 

 

Proces van Omgevingsvergunningsaanvraag

Het brandveiligheidsconcept omvat gedetailleerde tekeningen die de brandcompartimentering illustreren. Aanpassingen in de brandcompartimentering kunnen omgevingsvergunningsplichtig zijn. Voor deze aanpassingen is het indienen van een correcte Omgevingsvergunningsaanvraag noodzakelijk, waarbij het brandveiligheidsconcept als basis dient. Na goedkeuring wordt dit concept geïntegreerd in de Omgevingsvergunning, waarmee de fundamenten van het brandveiligheidsontwerp voor iedereen duidelijk en inzichtelijk zijn, ook voor toekomstige raadpleging.

Offerte voor een Brandveiligheidsconcept

Brafon Brandveiligheidsmanagement staat klaar om u te informeren over de ontwikkeling van een brandveiligheidsconcept dat aan al uw specifieke behoeften voldoet. Voor een op maat gemaakte offerte betreffende onze uitgebreide dienstverlening, nodigen wij u uit contact op te nemen met Iwan van Oijen.

Wij zijn Brafon

Brafon is dé integrale partner in brandveiligheid. Dat doen we niet in ons eentje maar met een heel team van experts. Van onderzoek en beleidsplan tot het implementeren van oplossingen en opleiden van mensen binnen de organisatie. 

Leer onze experts kennen en start vandaag nog met een brandveiliger Nederland. 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN