Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO)?

De Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) vormt een cruciaal onderdeel van de nieuwe Omgevingswet. Ontworpen om alle informatie over de fysieke leefomgeving toegankelijker te maken voor burgers, bedrijven en overheden.

Dit digitale systeem zorgt voor een efficiënter en transparanter proces voor het aanvragen van vergunningen. Ook het melden van activiteiten en het raadplegen van geldende regels vallen hieronder. Het doel van de DSO is het creëren van een duurzamere en gezondere leefomgeving door de integratie van diverse wetten in één samenhangend stelsel.

Welke wetten gaan op in de DSO Omgevingswet?

De DSO Omgevingswet integreert meer dan 26 bestaande wetten die betrekking hebben op bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur. Dit omvat onder meer de Waterwet, Wet ruimtelijke ordening, Milieubeheerwet en de Woningwet.

Deze integratie zorgt voor minder regels, een duidelijkere structuur en maakt het voor iedereen makkelijker om bij te dragen aan de fysieke leefomgeving.

Brafon over de DSO Omgevingswet

  • Advies en implementatie: Wij bieden advies over hoe de DSO Omgevingswet invloed heeft op uw projecten en organisatie. Daarnaast begeleiden we bij de implementatie van de vereiste veranderingen.
  • Scholing en training: Ons uitgebreide aanbod aan cursussen en trainingen bereidt uw medewerkers voor op het werken binnen het kader van de DSO Omgevingswet. Dit omvat zowel de technische aspecten als het procesmanagement.
  • Digitale transformatie: Brafon helpt bij het digitaliseren van processen die aansluiten bij de DSO, waardoor uw projecten efficiënter en conform de nieuwe wetgeving uitgevoerd kunnen worden.
  • Compliance: Wij zorgen ervoor dat uw projecten en activiteiten volledig voldoen aan de gestelde eisen binnen de DSO Omgevingswet, minimaliseren de risico’s en optimaliseren de kansen binnen deze nieuwe regelgeving.

Met de komst van de DSO Omgevingswet staat de bouw- en milieuwereld voor grote veranderingen. Brafon staat klaar om u door deze transitie te leiden. Onze expertise en diensten zorgen ervoor dat uw organisatie niet alleen voldoet aan de nieuwe wetgeving, maar deze ook als een kans kan benutten om processen te verbeteren, te innoveren en een positieve impact op de leefomgeving te maken.

klanten
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
jaar bestaan
0 +

Brandveiligheids
management

Het management van je brandveiligheid is complex. Wij helpen jou écht brandveilig maken.

Consultancy

Een bedrijf écht brandveilig maken kan lastig zijn in je eentje. Wij helpen 

BHV-beleidsplan

Goed beleid begint met een goed plan. Dat plan maken wij met jou!

Implementatie

Van de theorie naar de praktijk. Je bent met ons zeker van een aanpak die werkt!

Ontruimingsplan

In geval van nood wil je terug kunnen pakken op een goed plan. Daar gaan we voor!

BHV alarmering

Bij het uitbreken van een noodsituatie wil je een plan hebben. Dat plan maken we!

Heb je nog VRAGEN?