Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Omgevingsregeling?

De Omgevingsregeling is een ministeriële regeling die hoort bij de Omgevingswet. Deze regeling geeft meer details over technische en administratieve regels. Het vult andere onderdelen van de wet aan, zoals het Bkl, Bal, en Bbl.

De Omgevingsregeling geldt voor iedereen die te maken heeft met de fysieke leefomgeving, zoals burgers, bedrijven en overheden. Het richt zich vooral op hoe alles in de praktijk moet worden uitgevoerd.

Hoe draagt de Omgevingsregeling bij aan efficiëntie?

De Omgevingsregeling helpt om processen rondom de Omgevingswet duidelijker te maken. Dit zorgt voor meer efficiëntie bij het uitvoeren van regels. Door specifieke technische en administratieve richtlijnen te geven, weten burgers en bedrijven beter wat ze moeten doen. Hierdoor kunnen vergunningen sneller worden verwerkt.

Overheidsinstanties profiteren ook van de regeling. Door de duidelijke regels kunnen ze processen makkelijker uitvoeren. De Omgevingsregeling biedt bovendien ruimte voor aanpassing, zodat lokale situaties beter aangepakt kunnen worden. Dit alles zorgt voor een snellere en efficiëntere uitvoering van de wet.

Brafon over de Omgevingsregeling

Brafon begrijpt de complexiteit van de nieuwe Omgevingsregeling en de uitdagingen die het met zich meebrengt voor organisaties en gemeenten. Wij bieden gespecialiseerde diensten om de transitie soepel en effectief te laten verlopen:

  • Advies op maat: Onze experts bieden advies en begeleiding over hoe de Omgevingsregeling specifiek van toepassing is op uw organisatie, projecten of gemeente. Bekijk het advies & implementatie
  • Opleiding en training: Wij verzorgen opleidingen die gericht zijn op het vergroten van kennis en begrip van de Omgevingsregeling, zodat uw team goed voorbereid is op de implementatie.
  • Compliance en strategie: Brafon helpt bij het ontwikkelen van strategieën om te voldoen aan de eisen van de Omgevingsregeling en het maximaliseren van de voordelen voor uw organisatie.
  • Digitale transformatie: We ondersteunen bij het digitaliseren van processen om efficiënter te voldoen aan de eisen van de Omgevingswet.

De Omgevingsregeling biedt kansen voor duurzamere, efficiëntere en flexibelere benaderingen van ruimtelijke planning en milieu- en bouwmanagement. Met Brafon als uw partner, kunt u deze overgang met vertrouwen tegemoet zien. Onze expertise stelt uw organisatie in staat om niet alleen te voldoen aan de nieuwe regelgeving, maar deze ook te benutten als een kans voor verbetering en innovatie.

klanten
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
jaar bestaan
0 +

Brandveiligheids
management

Het management van je brandveiligheid is complex. Wij helpen jou écht brandveilig maken.

Consultancy

Een bedrijf écht brandveilig maken kan lastig zijn in je eentje. Wij helpen 

BHV-beleidsplan

Goed beleid begint met een goed plan. Dat plan maken wij met jou!

Implementatie

Van de theorie naar de praktijk. Je bent met ons zeker van een aanpak die werkt!

Ontruimingsplan

In geval van nood wil je terug kunnen pakken op een goed plan. Daar gaan we voor!

BHV alarmering

Bij het uitbreken van een noodsituatie wil je een plan hebben. Dat plan maken we!

Heb je nog VRAGEN?