Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Omgevingsregeling?

De Omgevingsregeling, een ministeriële regeling gekoppeld aan de Omgevingswet, detailleert technische en administratieve regels. Het complementeert het Omgevingsbesluit, Bkl, Bal, en Bbl, en is van toepassing op iedereen actief in de fysieke leefomgeving.

De omgevingsregeling richt zich specifiek op de operationele en uitvoerende aspecten die betrokken zijn bij de fysieke leefomgeving. Denk hierbij aan alle stakeholders, burgers, bedrijven en overheidsinstanties.

Hoe draagt de omgevingsregeling bij aan efficiëntie?

  • Vereenvoudiging van Processen: Door het combineren van meerdere regels en vergunningen in één omvattende regeling, vereenvoudigt de Omgevingsregeling het proces voor het aanvragen van vergunningen en het melden van activiteiten.
  • Bevordering van Duurzaamheid: Het legt de basis voor duurzaam beheer en gebruik van natuurlijke hulpbronnen, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu en het stimuleren van groene ontwikkeling.
  • Flexibiliteit en Lokale Autonomie: De regeling biedt gemeenten en lokale overheden de flexibiliteit om regels af te stemmen op lokale behoeften en omstandigheden, wat zorgt voor maatwerkoplossingen.

Brafon over de omgevingsregeling

Brafon begrijpt de complexiteit van de nieuwe Omgevingsregeling en de uitdagingen die het met zich meebrengt voor organisaties en gemeenten. Wij bieden gespecialiseerde diensten om de transitie soepel en effectief te laten verlopen:

  • Advies op Maat: Onze experts bieden advies en begeleiding over hoe de Omgevingsregeling specifiek van toepassing is op uw organisatie, projecten of gemeente. Bekijk het advies & implementatie
  • Opleiding en Training: Wij verzorgen opleidingen die gericht zijn op het vergroten van kennis en begrip van de Omgevingsregeling, zodat uw team goed voorbereid is op de implementatie.
  • Compliance en Strategie: Brafon helpt bij het ontwikkelen van strategieën om te voldoen aan de eisen van de Omgevingsregeling en het maximaliseren van de voordelen voor uw organisatie.
  • Digitale Transformatie: We ondersteunen bij het digitaliseren van processen om aan te sluiten bij het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), wat cruciaal is voor een efficiënte uitvoering van de regeling.

De Omgevingsregeling biedt kansen voor duurzamere, efficiëntere en flexibelere benaderingen van ruimtelijke planning en milieu- en bouwmanagement. Met Brafon als uw partner, kunt u deze overgang met vertrouwen tegemoet zien. Onze expertise stelt uw organisatie in staat om niet alleen te voldoen aan de nieuwe regelgeving, maar deze ook te benutten als een kans voor verbetering en innovatie.

klanten
0 +
Gemiddelde beoordeling
0 /5
jaar bestaan
0 +

Brandveiligheids
management

Het management van je brandveiligheid is complex. Wij helpen jou écht brandveilig maken.

Consultancy

Een bedrijf écht brandveilig maken kan lastig zijn in je eentje. Wij helpen 

BHV-beleidsplan

Goed beleid begint met een goed plan. Dat plan maken wij met jou!

Implementatie

Van de theorie naar de praktijk. Je bent met ons zeker van een aanpak die werkt!

Ontruimingsplan

In geval van nood wil je terug kunnen pakken op een goed plan. Daar gaan we voor!

BHV alarmering

Bij het uitbreken van een noodsituatie wil je een plan hebben. Dat plan maken we!

Heb je nog VRAGEN?